Robin den Hartog

Staatsloterij

Productontwikkeling

Case

De Nederlandse Staatsloterij is al bijna drie eeuwen lang de populairste loterij van Nederland. Iedere 10de van de maand organiseert de Staatsloterij een trekking, daarnaast organiseert de Staatsloterij vier extra trekkingen op bijzondere moment zoals op onder andere koningsdag en oudejaarsavond.

Spelers die meespelen met de Staatsloterij kunnen zowel losse loten kopen als met een abonnementsvorm meespelen. De spelers die meespelen met een abonnementsvorm zorgen voor de Staatsloterij voor een continue inkomstenstroom en zijn daarmee belangrijk voor het bestaan van de loterij in de toekomst. De Staatsloterij was dan ook opzoek naar een nieuwe abonnementsvorm, zodat er in de toekomst nieuwe abonnees aangetrokken konden worden.

Concept
Voor het concept voor de Staatsloterij om met een nieuwe abonnementsvorm op de markt te komen hebben we gekeken naar hoe we de spelbeleving van een abonnement kunnen verbeteren, door meer spanning toe te voegen aan het spel voor de spelers. Verder hebben we gekeken naar nieuwe afzetkanalen die al worden toegepast bij andere abonnementen buiten de branche van de kansspelen, waardoor we een nieuwe groep spelers kunnen bereiken die nog niet meespelen in een abonnementsvorm.

Staatsloterij - Mobiele applicatieStaatsloterij - Offline verkoop

Shell

Scenarioplanning & consultancy