Robin den Hartog

Floris Pharma

Productontwikkeling

Case

Floris Pharma is een onderneming die gespecialiseerd is in de productie van veterinaire geneesmiddelen en farmaceutische producten. Floris Pharma verkoopt zijn producten over de hele wereld.

Floris Pharma wilt graag met een van zijn huidige producten, een koelingsgel voor spier- en gewrichtsklachten, de humane markt gaan betreden. Hiervoor moet er een nieuw concept voor de koelingsgel worden ontwikkeld met een bijpassende waardepropositie voor de doelgroep ouderen. Hierbij moest er gekeken worden naar zowel de koelingsgel zelf als het business model voor de koelingsgel.

Proces
Als eerste is er gekeken naar wat de behoeftes van de doelgroep zijn. Deze behoeftes zijn vertaald in aannames en ideëen. Deze ideëen zijn omgezet in eerste prototypes die getest zijn bij de doelgroep. Op basis van de reacties vanuit de doelgroep hebben zijn de prototypes aangescherpt en verbeterd. Tijdens het testen van de prototypes is er onder andere getest welke kleur, geur, dikte en verpakking de doelgroep het meeste aansprak. Verder is er getest welke onderdelen van het business model het beste aansluit bij de doelgroep.

Concept
Het eindconcept is een koelingsgel in een tube die speciaal is ontworpen voor de behoeftes van de ouderen. Deze tube heeft een dop die gemakkelijk is te openen voor ouderen en een maatstrip zodat de gebruiker de hoeveelheid gel gemakkelijk kan doseren en aan de buitenkant kan zien hoeveel gel er nog in de tube zit. De gel is zowel geur- als kleurloos zodat de gel niet opvalt wanneer deze wordt gebruikt. Verder zal de gel verkocht gaan worden via verkooppunten zoals onder andere drogisterijen en fysiotherapeuten.

Staatsloterij

Productontwikkeling